Van der Sar naar Manchester

Edwin van der Sar is nagenoeg rond met Manchester United. Dat melden vandaag bijna alle Engelse zondagskranten.

Manchester United zou met Fulham een transfersom van drie miljoen euro overeen zijn gekomen. Manager Alex Ferguson is naarstig op zoek naar een nieuwe doelman en heeft zijn oog dus laten vallen op de 99-voudig international.

Zes jaar geleden nog kon ‘Sar’ ook al naar United, om daar Peter Schmeichel op te volgen. Hij koos echter voor Juventus, waar hij na twee jaar moest plaatsmaken voor Buffon. Bij Fulham verloor hij aan het begin van het vorige seizoen zijn basisplaats, om die later weer te heroveren.

Na Schmeichel is het doel van The Mancunians een hel voor keepers. Liefst tien doelmannen konden de zware erfenis van de Deen niet aan. Onder meer Bosnich, Barthez en Howard konden nooit volledig op het vertrouwen van Ferguson rekenen.

Van der Sar is al 34 en keepte meer dan vierhonderd wedstrijden op competitieniveau. Daarin scoorde hij één keer, uit een strafschop tegen De Graafschap.

[update 17.38] NOS Teletekst meldt dat de transfer van Van der Sar naar Manchester United rond is. De doelman van het Nederlands Elftal heeft een contract voor twee jaar getekend bij United. De verwachting is dat Van der Sar volgende maand al meereist naar het Verre Oosten met zijn nieuwe club.