'Booy favoriet bij Feyenoord'

De geruchtenmolen is maandag pas begonnen, maar van alle potentiële kandidaten lijkt Foeke Booy de beste kaarten te hebben voor de trainersfunctie bij Feyenoord.

Volgens het Algemeen Dagblad zou Foeke Booy bij Feyenoord de keuze zijn als opvolger van Ruud Gullit, die eerder deze week zijn ontslag indiende bij de Rotterdamse club. Hij zou behalve affiniteit met Feyenoord, ook qua beleving beter bij de club passen. Daarnaast kent Booy al een aantal van de spelers goed.

Kuijt en Bosschaart kwamen van FC Utrecht over naar Feyenoord. Booy speelde zelf vier seizoenen voor Club Brugge en kent zodoende Bart Goor. Daarnaast speelt bij Club Brugge een door Feyenoord begeerde speler, Timmy Simons. Het aantrekken van Booy zou kunnen betekenen dat zowel Kuijt als Goor blijven, wat vervolgens ook zal bijdragen aan een eventuele transfer van Simons naar de Rotterdamse club.

Booy zelf had eerder al te kennen gegeven wel wat voor Feyenoord te voelen. Hij kent het gevoel van een volksclub. Daar komt bij dat Booy een trainer is die heel zelfstandig werkt. Gullit zocht meer steun bij de voorzitter en wilde de organisatie veranderen, waar bij Feyenoord geen behoefte aan was.