WRC: Loeb vergroot voorsprong

Sebastien Loeb gaat ook na dag twee van de Rally van Italië nog steeds aan de leiding van het algemeen klassement. Er waren vandaag een aantal uitvallers, ook in de top van het klassement, maar de eerste twee posities van Loeb en Solberg kwamen niet in gevaar.


Harri Rovanperä op de mooie proeven in Sardinië

Stage 7
Dag twee begon met de Loelle special stage. Loeb pakte hier zijn vijfde stage overwinning van de rally en vergrootte opnieuw zijn voorsprong op Petter Solberg. Marcus Grönholm pakte de derde tijd op de stage 2.3 sec. achter de Subaru van Solberg. Nadat de Fin gisteren over de kop was geslagen met zijn Peugeot is hij nu bezig aan een inhaalrace. De man die als derde in het klassement stond, Mikko Hirvonen, viel uit op de stage nadat hij twee van zijn wielen na een crash had verloren.

Stage 8
Stage acht en elf zijn de langste van deze rally met een afstand van 38.77 km. Het parcours bestaat uit verschillende snelle tot zeer snelle bochten met grove gravel. Vooral dit laatste in combinatie met de lange afstand betekent dat de banden het op deze proef zwaar hebben. Solberg had er het minste last van en zet de snelste tijd neer. Op de tweede plek eindigt Loeb op maar 2.5 sec, Grönholm eindigt als derde op 18.4 sec.


Solberg in actie op de stage Terranova twee

Stage 9
Voor zijn thuispubliek pakt Gigi Galli de overwinning op stage negen. Op deze korte proef is het tijdsverschil tussen de coureurs maar klein. Solberg eindigt als tweede op 1.6 sec. De derde tijd wordt neergezet door Loeb met 3.7 sec. De strijd voor de derde plaats in het algemeen klassement is inmiddels ook losgebarsten. Rovanperä moet er alles aan doen om zijn derde plek te verdedigen ten opzichte van onder andere Grönholm, Märtin en Gardemeister.

Stage 10
Stage tien was weer een herhaling van de ochtend toen de Loelle stage ook al werd verreden. Loeb pakt hier weer de overwinning voor Petter Solberg op 1.5 sec. Rovanperä verliest op deze proef weer wat van zijn voorsprong op de nummer vier in het klassement. Markko Märtin is inmiddels tot op 4.8 sec. van de Mitsubishi rijder genaderd.


Gigi Galli met zijn Mitsubishi op proef negen waar hij de overwinning pakte

Stage 11
Ook de laatste stage van de dag werd een prooi voor Loeb en zijn Citroën Xsara WRC. De voorsprong van de Fransman op Solberg is inmiddels opgelopen naar bijna een minuut. Grönholm pakt op deze proef de vierde plaats in het algemeen klassement over van zijn teamgenoot Märtin. Rovanperä heeft nog steeds de derde plaats in handen nu met een voorsprong van 13.2 sec. op de Peugeot van Grönholm. Eén van de andere coureurs die meestreed om plaats drie moest zijn auto langs de kant zetten. Gardemeister kon niet verder rijden met zijn Focus WRC toen de oliedruk wegviel.


Toni Gardemeister hier nog wel in actie op de proef

Algemeen klassement na dag 2:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr3:13:44.7
2.P. SolbergSub3:14:39.9+55.2
3. H. RovanperäMits3:16:46.1+3:01.4
4.M. GrönholmPeu3:16:59.3+3:14.6
5.M. MärtinPeu3:17:05.2+3:20.5