Renault: Fisichella beter dan ooit

De drie keren dat Giancarlo Fisichella dit seizoen in een race uitviel, kan de coureur niet aangerekend worden. Hoofd engineering van Renault F1, Pat Symonds, verklaart dat de Italiaan beter dan ooit rijdt.

Fisichella heeft de eerste race van het seizoen gewonnen, maar is in de andere drie races uitgevallen. Symonds werpt echter tegen: "In 2005 zijn we acht keer gestart en drie keer uitgevallen, allemaal veroorzaakt door betrouwbaarheidsproblemen. Giancarlo verricht goed werk en beter dan ooit."

Het team is nog steeds bezig met het uitvallen van Fisichella in de Grand Prix van San Marino te analyseren. Het vermoeden bestaat dat dit is veroorzaakt door een mechanisch probleem aan de achterkant van de wagen.

Dat Scuderia Ferrari tijdens de laatste race sneller dan Fernando Alonso was, baart Symonds geen zorgen. "Ferrari had een combinatie van auto en banden die op die dag, in die omstandigheden, beter werkte. Dat betekent dat ze op dat circuit sneller waren, maar wil niet zeggen dat in Spanje hetzelfde voordeel zullen hebben."