Spelers PSV en Milan eensgezind

Zowel de spelers van AC Milan, als die van PSV waren eensgezind in hun analyse over de eerste halve finale in de strijd om de Champions League; voor de Eindhovenaren had er meer ingezeten dan de 2-0 nederlaag.

"We hebben na rust een beetje geluk gehad. Een team met de kwaliteiten van Milan mag niet zoveel kansen weggeven", aldus Clarence Seedorf van AC Milan. "Alle lof voor PSV, maar het lag ook een beetje aan onszelf. De tweede helft was zwaar, maar uiteindelijk kwam die tweede goal die ons dichter bij de finale bracht. Maar er is nog niets beslist."

Voor PSV-aanvoerder Mark van Bommel kwam de tweede goal hard aan. "Een ongelooflijke domper. We staan ook in de eerste helft goed, op dat ene moment na. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we ze in de tweede helft hebben weggespeeld. Dat terwijl we in het eerste deel tenminste gelijkwaardig waren. We kregen ook voldoende kansen. Ik heb er zeker vijf geteld. Alleen moeten ze er dan nog wel worden ingeschoten."

Doelpuntenmaker Tomasson was erg blij met zijn treffer, maar nog meer over het resultaat."We speelden goed en het is een uitstekend uitgangspunt voor de return. Ik ken PSV goed, ze zijn goed georganiseerd. We hebben altijd een beetje moeite met Nederlandse tegenstanders. Ik kan me herinneren dat het twee jaar geleden tegen Ajax hetzelfde was, maar we gingen toen wel door."

Voor Jaap Stam was de winst de bevestiging dat hij er goed aan heeft gedaan om afgelopen zomer over te stappen naar Milan. "Daarom heb ik voor AC Milan gekozen en niet voor Internazionale of Juventus. Alhoewel we de return zeker niet mogen onderschatten. PSV heeft gewoon een heel goede ploeg."