MPC Capitals klaar voor playoffs

In een hoogstaande thuiswedstrijd heeft landskampioen Donar laten zien klaar te zijn voor de playoffs

In een sfeervolle Martini Plaza kwamen 3820 toeschouwers bijeen om getrakteerd te worden op een leuke wedstrijd. De beginfase van de wedstrijd was voor de club uit Nijmegen met de speler Tommy Gunn die niet te stoppen was met zijn drives vanuit de fastbreak. In het tweede kwart kwamen de Eiffeltowers tot hun grootste voorsprong (23-31), maar daarna kwam Donar langzaam langszij met een ruststand van (43-43).

De tweede helft ging aan het begin tamelijk nog gelijk op. Via 54-53 werd het 63-62 na het derde kwart. Door vijf driepunters van de Capitals kwam de wedstrijd echter op slot te liggen met een eindstand van 86-76. Een opmerkelijke rol was weggelegd voor de Capitals speler Ryan McDade. De speler die tot nu toe nog niet echt potten kon breken werd uitgeroepen tot 'man of the match'. Met acht punten en negen belangrijke rebounds was hij zeer goed bezig.

De landskampioen is na deze belangrijke overwinning bijna zeker van thuisvoordeel in de playoffs. En dat is voor het eerst in de geschiedenis van de club. "En dat levert een aardig extra bedrag aan euro's op", aldus bestuurslid Albert van der Ark.