Schumacher moet excuses aanbieden

Wereldkampioen Michael Schumacher is geforceerd om zijn excuses aan te bieden voor het van de baan beuken van Williams coureur Nick Heidfeld in de GP van Australië.

De achttien andere coureurs gaven hun mening over het race-incident wat tegen het eind van de vorige race plaats vond. Vervolgens werd er gestemd of de coureurs van mening waren dat Schumacher fout zat en zijn excuses aan moest bieden. De uitslag was een overweldigende 19:1 waarbij zelfs teammaat en de voorheen altijd ondersteunende Barrichello zich tegen de wereldkampioen schaarde.

Eerder weigerde Schumacher nog in de pers om de schuld op zich te nemen. Op de getoonde beelden was echter duidelijk te zien dat Schumacher Heidfeld het gras opduwde waarna deze doorgleed en de Ferrari torpedeerde. De meningen of dit een race-incident was of niet waren in de pers verdeeld, maar naar nu blijkt hebben de coureurs de kant van Heidfeld gekozen.

Slachtoffer Heidfeld blijft er gelaten onder, hij gaf aan het jammer te vinden dat zijn race voortijdig beëindigd werd maar er verder niet echt meer bij stil te staan. "Ik hoef er niet meer aan te denken, het is niet langer belangrijk. Ik wil me nu graag concentreren op de komende race in Sepang en ik hoop daar een mooie race te rijden."