Sato wil meer snelheid in F1

BAR coureur Takuma Sato heeft gezegd dat de FIA er voor moet zorgen dat de "snelheid" terug in de F1 komt. De Japanner reed net als teammaatje Jenson Button een slechte race in Australië waarbij ze allebei snelheid tekort kwamen ten opzichte van de concurrentie.

"Zelfs tijdens de kwalificaties rijden we niet meer zo hard als we kunnen." verklaarde Sato tijdens een persconferentie in Maleisië. In 2005 zijn er nieuwe regels gekomen met betrekking tot motoren, aërodynamica en banden om de auto’s langzamer te maken. Wel is er een eerste kwalificatie waarin men zo snel mogelijk kan gaan, dus rijdend met weinig brandstof in de tanks en de snelste afstelling voor de auto.

Maar dat is volgens Sato niet waar: "We rijden wel met weinig brandstof in de eerste sessie, maar je moet wel rekening houden met de banden en de hoeveelheid brandstof die je mee moet nemen tijdens de wedstrijd. Er kan dus eigenlijk in de eerste kwalificatiesessie ook niet voluit worden gereden."

"We zijn niet het enige team dat hierdoor een slechte kwalificatiepositie neer hebben gezet." Wel was Sato verbaast over het gebrek aan snelheid tijdens de race in Melbourne. Maar voor Sepang hoopt het team op een betere race.