McLaren: "Geef regels de tijd"

Vanuit vele kampen klinkt harde kritiek op de regelwijzigingen van dit seizoen. McLaren wil echter dat de nieuwe regels de tijd krijgen, zodat de werking ervan werkelijk kan worden bekeken.

Na de eerste Grand Prix van het seizoen staat iedereen al klaar met de conclusies over de nieuwe regels. McLaren kreeg ook te maken met de nieuwe regels. Door de regen in de eerste kwalificatie konden Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen niet meedoen om de pole position en Räikkönen moest na het afslaan van zijn motor uit de pits starten. Toch wil McLaren CEO Martin Whitmarsh nog geen conclusies trekken.

Hij vertelde tegen de pers: "Ik denk dat iedereen veel te zeggen heeft over de nieuwe regels, maar in Australië hadden we buitengewone omstandigheden. Ik denk dat we meer races nodig hebben om te begrijpen hoe alles uitpakt."

Whitmarsh keek ook maar meteen vooruit naar de Grand Prix van Maleisië: "Maleisië is, uiteraard, net zo bekend om de onvoorspelbare monsoons als om de hitte, dus we hopen dat het weer ons weekend niet zo zal beïnvloeden als in Australië. We moeten proberen onze performance te verbeteren en we hopen een positieve, solide race te krijgen, waarin we het tempo kunnen rijden dat volgens ons met de MP4-20 mogelijk is."