Real Madrid is de weg kwijt

In de Spaanse voetbalcompetitie heeft Barcelona eigenlijk nog maar één concurrent over in de jacht op de landstitel. Maar na de zoveelste misstap kan en mag Real Madrid zich eigenlijk geen serieuze concurrent meer noemen.

Zondagavond verloor "de Koninklijke" de stadsderby tegen Getafe met 2-1, waardoor de achterstand op Barcelona nu maar liefst 11 punten is.

Voor trainer Luxemburgo en zijn ploeg betekende de nederlaag wederom een deceptie. Afgelopen woensdag werd de ploeg in de Champions League in de verlenging verslagen door Juventus.

In de wedstrijd tegen Getafe wist Real, dat alleen in het eerste kwartier van de wedstrijd de betere ploeg was, pas in de 90e minuut het doel van de tegenstander te vinden door een goal van Santiago Solari. Met een doeltreffende volley had Raúl Albiol de thuisploeg in de 37ste minuut al op voorsprong gezet. Ivan Riki, die in het verleden voor Real speelde, wist de voordelige marge kort na rust te verdubbelen.