Danny Blind nieuwe trainer Ajax

Danny Blind is de nieuwe trainer van Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers is hiermee de opvolger van Ronald Koeman, die vorige maand opstapte als trainer van de club uit de ArenA.

Eerder vandaag legde de club de handel in de aandelen van de club stil. Meestal is dit een teken dat er een belangrijke mededeling vanuit de club zal worden gedaan.

Blind, die hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdammers was, speelde als actieve voetballer van 1986 tot en met 1999 372 wedstrijden voor Ajax. Hij won met de club drie landstitels, een maal de KNVB beker, de Champions League, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup. In 1995 besliste hij de wedstrijd om de wereldbeker door de beslissende penalty te scoren in de wedstrijd tegen Gremio.

Update 11.45 :
De 42-voudig international zal vanmiddag officieel gepresenteerd worden als de nieuwe trainer.

Update 15.00:
Naast Danny Blind als nieuwe hoofdtrainer zal de technische staf verder worden gewijzigd. Naast Ruud Krol zullen Gerard van der Lem en Fred Grim Blind gaan ondersteunen in de trainingen. Fred Grim zal keeperstrainer Wil Coort, die op 'De Toekomst' keeperstrainer wordt, vervangen en Van der Lem vervang Bruins Slot. Tonnie Bruins Slot zal wel als scout en wedstrijdanalyst bij Ajax in dienst blijven.