Barcelona vergroot voorsprong op Real

Vanderlei Luxemburgo heeft zijn eerste competitienederlaag als trainer van Real Madrid geleden. In de thuiswedstrijd tegen Athletic hield de trainer Zinedine Zidane, Raúl en de lichtgeblesseerde Ronaldo op de bank en zag zijn team vervolgens met 0-2 verliezen. Barcelona profiteerde van het puntverlies, de ploeg van Frank Rijkaard versloeg RCD Mallorca met 2-0.

Voor rust werd een doelpunt van Athletic Bilbao-speler Andoni Iraola afgekeurd, de bal was duidelijk over de lijn geweest, maar arbiter Javier Moreno Delgado kende de Athletic geen doelpunt toe.

In de 58e minuut werd het alsnog 0-1, door een treffer van Asier del Horno. Madrid werd in rouw gedompeld, nadat Iraola in de 73e minuut van de wedstrijd voor de 0-2 zorgde. Met het verlies van de Koninklijke werd er een einde gemaakt aan een zegereekst van de Madrileense club, die tot zaterdagavond zeven maal op rij wisten te winnen.

Barcelona won door twee doelpunten van Deco van Mallorca, en vergrootte door de overwinning de voorsprong in de stand tot zeven punten.