Masters of Darts: Taylor verdedigt eer PDC

Op de tweede dag van Masters of Darts ging de aandacht vooral uit naar de kopman van de PDC, Phil Taylor. Hij won in zijn eerste partij van Andy Fordham.

De avond opende met een duel tussen Tony David en Wayne Mardle. Voor David bracht dit geen zorgen daar Mardle net als in zijn eerste partij weer veel controle op de dubbels mistte. Uiteindelijk won de Aussie met 4-2.

Taylor kende een vliegende start tegen Andy "The Viking" Fordham. Hij kwam met twee sets voor. Fordham vocht zich echter weer langszij. Taylor liet daarna zien waarom met hem gerekend moet worden. Hij behaalde over de hele partij een gemiddelde van 104 punten. De 4-2 zege op Fordham betekent tevens dat 'zijn PDC' een zege kon noteren. Tot nochtoe hadden alleen bij de BDO aangesloten darters zeges behaald.

Het afsluitend treffen ging tussen Roland Scholten en Co Stompé. In een niet al te beste partij greep Scholten zijn eerste zege. Stompé mistte kansen om de eerste en vierde set te grijpen. Scholten was net wat sterker, maar won toch nog afgetekend (4-1)

Programma dag 3
David - Taylor
Fordham - Scholten
van Barneveld - Lloyd
Stompé - Mardle