Bosch en Elmont winnen Tournoi de Paris

Judoka’s Edith Bosch en Guillaume Elmont hebben afgelopen weekend het Super A-toernooi van Parijs op hun naam geschreven. Bosch rekende in de klasse tot 70 kilogram af met de Japanse Masae Ueno, waar ze in de Olympische finale van Athene nog van verloor. Bij de mannen was Elmont in de finale tot 81 kilogram te sterk voor de Oostenrijker Florian Rinnerthaler.

Bosch startte sterk tegen Ueno, die al snel twee straffen wegens passiviteit kreeg. De Japanse kwam nog gevaarlijk terug, maar na een derde vermaning in de laatste minuut, was het de leerlinge/pupil van Chris de Korte die de partij handig ‘uitjudode’ en won.

Ook Elmont kwam in zijn finale al snel op voorsprong. Rinnerthaler kon geen grip krijgen op de sterke pakking van de judoka van Kenamju en liep, evenals Ueno, tegen twee straffen aan. Na drie puntloze minuten, scoorde Elmont vlak voor tijd ippon met een beenhaak en won daarmee het toernooi.

Naast het goud voor Bosch en Elmont, was er in Parijs een derde plaats voor Claudia Zwiers in de categorie tot 78 kilogram. Elco van der Geest, Natasha van Gurp en Carola Uilenhoed eindigden op de vijfde plaats in respectievelijk de klassen tot 100, tot 52 en boven 78 kilogram.