Toyota levert motoren Jordan

Het moment is eindelijk aangebroken, deze week levert Toyota de eerste motoren aan het Jordan team. Hoofd van Toyota’s motordivisie, Luca Marmorini, liet Reuters weten dat hij verwacht dat ondanks de late levering Jordan in goede vorm aan de start van de race in Albert Park verschijnt.

“De beslissing motoren te leveren aan Jordan kwam eigenlijk een beetje laat. Het is voor zowel hun als ons een moeilijke taak alles goed te cordineren en op tijd af te krijgen”, aldus de Italiaan.

Jordan zal starten met de EJ15, maar dit is in feite een EJ14 (seizoen 2004) die voldoet aan de nieuwe technische reglementen en ondersteuning voor de Toyota motor biedt. Men hoopt voor de eerste race begin maart de bolide nog twee weken te testen. Later in het jaar moeten er dan nog diverse verbeteringen aan de auto doorgevoerd worden om het ontwerp verder te verbeteren en door te ontwikkelen.

Zoals het er nu voorstaat, gaat Jordan een soort satelliet team worden voor Toyota, net zoals dat het geval is bij Sauber-Ferrari. Dit houdt in dat het topteam het kleinere team ondersteund met zowel motoren als technische knowhow, maar daar ook meteen extra kennis en tests voor terugkrijgt. Het satelliet team blijft in deze opzet echter wel zelfstandig.