Van Barneveld naar kwartfinale Lakeside Darts

Raymond van Barneveld heeft zich bij het Lakeside Darts Tournament in Frimley Green geplaatst voor de kwartfinales. De Hagenaar won met 3-0 van de Schot Mike Veitch.

Hoewel Veitch bekend stond als een van de langzamere spelers van het veld, liet Van Barneveld zich niet uit zijn ritme brengen. De Hagenaar gooide zijn pijlen met uiterste precisie. "Ik heb veel getraind op het spelen tegen trage spelers, omdat ik daar ik het verleden veel last van had. We hebben gemeten hoeveel tijd Veitch neemt voordat hij begint te gooien, als hij gooit en voordat hij eens naar het bord loopt om zijn pijlen weer op te halen en ik heb me daar prima op ingesteld."

Bij de dames gaat de finale tussen de regerend kampioene Trina Gulliver en onze landgenote Francis Hoenselaar. Voor Hoenselaar is dit haar derde Lakeside-finale. Ze was eerder finalist in 2002 en 2004, toen ze het ook tegen Gulliver op moest nemen. Gulliver heeft het toernooi tot nu toe vier keer achtereenvolgend gewonnen; Francis zal aan haar dus een harde noot hebben om te kraken.

Nieuweling André Brantjes heeft zicht tijdens zijn debuut van zijn beste kant laten zien. Hij nam het op in de eerste ronde tegen Co Stompé, die nochthans in een goede vorm verkeerde, en won van hem met 3-2. In de tweede ronde moet Brantjes het opnemen tegen Mervyn King, een speler die de laatste jaren nu niet bekend staat om zijn sportieve gedrag. Veel spelers vonden toen zelfs dat hij uit het toernooi gegooid had moeten worden. Dat klusje moet Brantjes woensdag dan maar opknappen.