Uitslag Feyenoord-Schalke 04

Feyenoord speelde in de eigen Kuip haar derde UEFA Cup duel tegen Schalke 04. Er werd met 2-1 gewonnen. De club is daarmee zeker van het bereiken van de volgende ronde.

Feyenoord startte slecht. In de zevende minuut viel -als vaak- uit een standaardsituatie een tegentreffer van Hanke te noteren. Met het inbrengen van Shinji Ono ging de ploeg echter aan het voetballen. Dirk Kuijt en Salomon Kalou konden elkaar daarna vinden. Kalou scoorde na het verstrijken van het halve uur 1-1 en nog voor rust ook de 2-1. Kuijt mistte nog een goede mogelijkheid.

Na rust kwamen de Feyenoord-spelers met rouwband om naar buiten, dit ter gedenken van het overlijden van ZKH Prins Bernard.

Schalke speelde vervolgens om te winnen, alhoewel de Duitsers al zeker waren van kwalificatie. Twee aanvallers kwamen, maar brachten niet voldoende scherpte met zich mee. In de counter verschenen Romeo Castelen, Kuijt en Buffel voor het Schalke doel. Het bleef bij 2-1. De zege brengt Feyenoord naar de volgende ronde.


Feyenoord - Schalke 04 (2-1)
7' Hanke 0-1
33' Kalou 1-1
41' Kalou 2-1

Feyenoord: Lodewijks, Gyan, Saïdi, Paauwe, Mtiliga (Ono/29), Ghaly, Bosschaart, Goor, Castelen (Smolarek/93), Kalou (Buffel/71), Kuijt

Schalke 04: Rost, Altintop, Waldoch, Krstajic, Pander (Asamoah/46), Vermant, Oude Kamphuis (Delura/64), Poulsen, Kobiashvili, Hanke, Ailton (Sand/64)

Submitter:  Bron: FOK!