Ajax mist dinsdag Heitinga, Pienaar en Lobont

Ajax zal het, dinsdag in de UEFA Champions League wedstrijd tegen Juventus, zonder Johnny Heitinga, Steven Pienaar en Bogdan Lobont moeten doen.

Het drietal, dat zaterdag niet meedeed in de met 0-5 gewonnen competitiewedstrijd tegen De Graafschap, is nog geblesseerd. Rafael van der Vaart, die ook in Doetinchem ontbrak, zal wel weer fit zijn voor de wedstrijd in Turijn.

Ondanks de blessures blikte trainer Ronald Koeman met enig vertrouwen vooruit op de wedstrijd. "Juventus is al geplaatst en misschien kunnen we ze daarom verrassen. In de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag stelden ze niet hun sterkste team op."

Ook de verdediging van Ajax geet de coach moed. "Dat is heel belangrijk want een goede verdediging geeft het elftal rust. Dat zie ik de afgelopen tijd ook. We zijn weer een team aan het worden."

Dinsdag is er in dat team waarschijnlijk een plaats weggeleg voor Ryan Babel. "Babel heeft vorig seizoen al zijn debuut gemaakt tegen ADO Den Haag. Na die wedstrijd is hij wat teruggevallen, maar de laatste tijd speelt hij bijzonder goed. Babel is talentvol en bovendien een echte spits. Hij zal de komende tijd dan ook zijn speelminuten krijgen."