“Ecclestone kan Britse GP niet afgelasten"

"Bernie Ecclestone kan de Grand Prix van Silverstone niet afgelasten zonder dat de andere partij daar inspraak in heeft gehad." Dit waren de woorden van Max Mosley in Sao Paulo.

Ondanks de bedreigingen van Ecclestone om de Grand Prix’ van Magny Cours en Silverstone van de kalender af te halen, kan er alsnog een veto worden uitgesproken door de FIA voor dit plan. Ecclestone heeft namelijk de steun nodig van de FIA om het plan door te laten gaan.

Het Concorde-akkoord zegt dat de races in Frankrijk en Engeland zogenaamde ‘traditionele’ Grand Prix’ zijn; die dus een ‘beschermde’ status hebben. Monza en Monte Carlo hebben waarschijnlijk ook zo’n status. Dát is één van de redenen waarom Ecclestone de steun van de FIA nodig heeft.

De FIA kan uiteindelijk ook nog beslissen dat Ecclestone ‘redelijk goed’ heeft gehandeld in het voorstellen van de afgelasting van, bijvoorbeeld, Silverstone. "Ik geloof dat Ecclestone een eenjarig contract heeft aangeboden aan de BRDC. Het is moeilijk om te begrijpen waarom dat contract is afgewezen", aldus Mosley.