Zegereeks Arsenal doorbroken

Op de drempel van een cijfermatige mijlpaal moest Arsenal vandaag zijn meerdere erkennen in Manchester United. Op bezoek in Manchester verloren de Gunners voor het eerst in vijftig duels.

De wedstrijd kende flink spektakel, beiden ploegen moesten als altijd winnen. De thuisploeg, die reeds een flinke achterstand had op de lijstaanvoerder, vloog er dan ook op. Scheidsrechter Mike Riley had zijn handen vol en wist de spelers in het veld te houden. Doelpunten bleven lange tijd schaars. Het was 0-0 bij rust.

In de tweede helft lukte het geen van de ploegen zich qua score te onderscheiden. Arsenal had het beste van het spel. Pas in de 73e minuut diende zich een riante kans aan, voor de Mancunians dan wel. Wayne Rooney viel over het been van Sol Campbell. De daarop gegeven strafschop werd door Ruud van Nistelrooij benut. Verleden jaar had hij in het duel in blessuretijd een dergelijke mogelijkheid nog gemist bij een 0-0 stand. Dankzij de 1-0 moest Arsenal meer ruimte prijsgeven. In de slotminuut kon Rooney daarvan in de counter profiteren (2-0).

Arsenal blijft leiden in het Premiership. Helaas is de fraaie ongeslagen reeks echter tot een einde gekomen. Het verschil met Manchester United bedraagt nog acht punten.