Aragones vliegt desnoods naar London

De Spaanse bondscoach Luis Aragones is tot alles bereid om zijn excuses te maken aan Arsenal en Thierry Henry. Verleden week liet hij zich op de training tegenover diens ploeggenoot Jose Reyes mogelijk racistisch uit over de spits, waarna in Spanje een rel in de media uitbrak.

Het leek allemaal zo onschuldig. De bondscoach keuvelend met Reyes op het trainingsveld. Een coach die vervolgens z'n speler oppept en inpepert met fel Spaans. Echter, een opgestelde microfoon luisterde mee, net als vele media. De vertaling van het gezegde bleek niet zo fraai.

Aragones zei aanvankelijk niks verkeerd gezegd te hebben, maar hield daarmee niet stand. Vervolgens maakte hij openlijk zijn excuses voor als hij Henry beledigd mocht hebben. Nu zit de kwestie hem echter zo hoog dat ie tot alles bereid is. "Indien nodig regel ik een vlucht naar London om Henry te spreken en alles op te helderen", aldus Aragones. "Ik heb een zuiver en vredig geweten, ik ben nooit racistisch geweten en heb zelf enkele donkergetinte vrienden." Aragones meent dat men in Engeland niets van zijn technieken om spelers te inspireren snapt. Reyes mag echter geen slachtoffer van de affaire worden.

Volgens het Engelse Daily Mirror zou de Spanjaard reeds geboekt hebben voor een donderdag- of vrijdagvlucht.