Cofidis zet ploeg door

Cofidis wil de komende jaren in het wielrennen blijven. De ploeg wil meedoen aan de Pro Tour en wil daarvoor het bestaan van de ploeg voor langere tijd garanderen.

Na het onderzoek van de Franse justitie naar het dopinggebruik in de Franse ploeg, trok het team zich tijdelijk terug uit wedstrijden. Igor Astarloa mocht vertrekken bij het team en het leek erop dat de ploeg na dit seizoen zou worden opgeheven. Toen het team weer terug in competitie kwam, volgden, met name dankzij Stuart O'Grady, weer de mooie resultaten.

Met de komst van de Pro Tour willen de ploeg en sponsor Cofidis nu gewoon doorgaan en de slechte naam achter zich laten. Nieuwe renners die door de ploeg worden gecontracteerd zullen uitvoerige dopingtests moeten ondergaan willen ze voor het team mogen rijden. Daarnaast hoopt men dat er geen nieuwe schokkende dingen meer naar boven komen in het dopingonderzoek van de Franse justitie.

Ploegdirecteur Migraine vertelde: "Als we aan de Pro Tour meedoen, zal het niet voor één jaar zijn. Het enige wat ons nog kan besluiten te doen stoppen, zullen onthullingen zijn in het doorgaande dopingonderzoek, die niet in onze strategie passen."