BAR-Honda gaat motorproblemen aanpakken

De top van BAR-Honda is vastbesloten de problemen met de motoren op te lossen voordat het te laat is.

De belofte komt na de uitval van Takuma Sato in de Grand Prix van Frankrijk, binnen het team dit seizoen de zoveelste uitval door motorproblemen. BAR voert een strijd met Renault om de tweede plaats in het kampioenschap, maar ligt nu door de uitval van Sato, de vierde in vijf races, al op zeventien punten achterstand. Alleen Jenson Button wist in Frankrijk punten te scoren met zijn vijfde plaats, maar voor Renault finishten Fernando Alonso en Jarno Trulli op een tweede en vierde plaats.

Voor teambaas Dave Richards is het nu genoeg geweest. "We moeten proberen te ontdekken wat er met Taku is gebeurd, omdat het ons veel kost," zo liet hij weten. "Ik weet dat men zich bij Honda momenteel behoorlijk het hoofd breekt over het probleem." Volgens de teambaas gaat het om een ongewoon en onduidelijk probleem, dat zelfs voor een groot bedrijf als Honda erg lastig op te lossen is.

De motorproblemen doen zich voornamelijk bij Sato voor. De Japanner viel zes van de tien races uit, terwijl Jenson Button op één na alle races wist uit te rijden.