"Ruud gaat goed EK spelen"

Pierre van Hooijdonk is er ten zeerste van overtuigd dat Ruud van Nistelrooy een mooi EK gaat beleven. Volgens de spits gaat de Brabander een belangrijke rol spelen op EURO 2004.

"Tegen Schotland bereikte hij voor de eerste maal het topniveau wat hij al jaren bij PSV en Manchester United laat zien", aldus Pierre in De Telegraaf. "Hij heeft het dus in zich om uit te groeien tot de man van het EK." Daarbij hoopt de subersub van Oranje dat er extra krachten gaan vrijkomen bij Van Nistelrooij, omdat hij zo enorm naar dit EK heeft toegeleefd. "Hij is zo gefocust, zo gebrand op dit Europees kampioenschap, omdat het zijn eerste grote toernooi is. Oranje miste immers het WK in Zuid-Korea en Japan en Van Nistelrooy was tijdens EURO 2000 geblesseerd."

Zelf kijkt de subersub van Oranje enorm uit naar de wedstrijd Nederland-Duitsland. "Het lijkt een normale wedstrijd, maar het is op een EK en tegen Duitsland, wat aan beide kanten veel losmaakt. Daar kijk je naar uit. Duitsland zal er opnieuw staan en in het toernooi groeien. We weten niet anders." Daarbij vindt Van Hooijdonk dat bij de Duitsers Michael Ballack de meest gevaarlijke man is. "Ballack is een man om in de gaten te houden. Hij kan het spel maken en scoort makkelijk."