Ralf in de verdediging

Ralf Schumacher krijgt maar geen rust. Week na week draait de geruchtenmotor op volle toeren. Tijd voor uitleg van Ralf zelf.

Gerucht 1: Ralf zou niet graag in Monte Carlo rijden en lusteloos zijn.
"Ik hou ervan om in Monaco te rijden, maar de uitloopstroken worden hierdoor niet groter", aldus Ralf op zijn internetsite.

Gerucht 2: Jacques Villeneuve zal Ralf na de juni-test in Silverstone vervangen.
Dat Villeneuve zal terugkeren in de Formule 1 gelooft Ralf niet. "Jacques was zeker een aanwinst voor de Formule 1 maar het zal mij zeer verrassen als hij terugkeert naar Williams".

Gerucht 3: Ralf zou niet meer mogen testen omdat hij anders belangrijke informatie mee zou kunnen nemen naar het team van Toyota. Toyota is hoogstwaarschijnlijk het team waar Ralf volgend seizoen gaat rijden.
Ralf: "Het enige is dat ik niet bij de test in Silverstone was, dat ging ook moeilijk aangezien ik tegelijkertijd drie dagen in Monza testte".

Gerucht 4: Na zijn ongeval in september 2003 zou Ralf als coureur veranderd zijn en zou hij niet snel genoeg meer zijn. Als reden geeft men het feit dat tijdens de afgelopen kwalificatie in Barcelona hij bij vijf bochten 15 meter eerder remde dan zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya.
Ralf: "De data zeggen ook dat ik de andere vier of drie bochten juist later remde dan Montoya".

Met de kwalificatie's is het dit seizoen tot nu toe 5-0 voor Montoya en dat brengt herhaaldelijk veel kritiek tegen Ralf teweeg. Maar de afbraak van Ralfs persoonlijkheid kan hij niet begrijpen. "Als ik echt slecht zou zijn dan zou ik achteraan moeten rijden of Montoya zou dan al voortijdig kampioen zijn. Als ik het goed heb staan we in het coureurs-kampioenschap op de plaatsen 6 en 7 en in het constructeurs-kampioenschap op plaats 4. Ik twijfel er ook aan of de prestatie van Williams dit seizoen geheel toe te schrijven is aan één persoon".