Veranderingen bij McLaren-Mercedes

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Managing Director van Mercedes-Illmor, Hans-Ullrich Maik, ontslagen is. Norbert Haug gaf een korte reactie op dit voorval.

Norbert Haug, hoofd van Mercedes Motorsport, wilde niet veel kwijt over het ontslag van Hans-Ullrich Maik. "Er is niet veel over te zeggen" antwoord Haug wanneer er gevraagd word naar het ontslag van Maik. "Er was een overeenkomst tussen beide partijen. We zijn uitelkaar gegaan, en hebben samen besloten geen verdere mededelingen hierover te doen.

Martin Witmarsh, managing director van McLaren Racing, krijgt nu de verantwoordelijkheid voor het gehele Formule 1-programma van McLaren-Mercedes. Haug, "We willen opereren als een geheel, met deze benoeming zetten we een goede stap in deze richting." Jonathan Neele, momenteel Directeur Operations, neemt de functie over van Martin Witmarsh.

Ondertussen is ook de toekomst van Adrien Newey onzeker. Vooral na het fiasco met de MP4-18. Ook hoofd ontwerper Mike Coughlan en de Executive Director of Engeneering Neil Oatley, staan onder druk.