Renault voorspelt betere prestaties in Sepang

Renault zal komend weekend een gevecht gaan leveren met Ferrari. Dat heeft de renstal in aanloop naar de race laten weten.

Technisch directeur Bob Bell is vol vertrouwen en denkt het gat met Ferrari in Maleisië te kunnen verkleinen. Die renstal was in Melbourne nog oppermachtig, terwijl tegenstanders juist hadden gehoopt dat er een einde zou zijn gekomen aan de jaren van overmacht van het team. Vorig jaar was de strijd om de wereldtitel namelijk de spannendste in jaren.

In 2003 markeerde de race in Maleisië het begin van een goed seizoen voor Renault. "Vorig jaar zagen we dat we een goede wagen hebben en de banden beter worden in de hogere temperaturen," aldus coureur Fernando Alonso.

"Heel realistisch denken we dat de wagen, met de verbeteringen op het gebied van de motor en het chassis, goed mee zal kunnen als we het Europese seizoen bereiken. Het belangrijkste gedurende deze eerste races is om betrouwbaar te zijn, de races uit te rijden en punten te scoren. In de top 5 of 6 eindigen is ons minimumdoel."