Stoddart boos op grote teams

Paul Stoddart, teambaas van Minardi, trekt opnieuw ten strijde tegen de grote teams met dit keer de traction control als zwaard.

Vorig jaar werd tussen de teams afgesproken om traction control niet af te schaffen. In ruil voor de medewerking van de kleinere teams zoals Jordan en Minardi werd door de grote teams toegezegd dat ze motoren zouden gaan leveren tegen beperkte bedragen. Tot nu toe is aan die belofte geen vervolg gegeven en Paul Stoddart grijpt het begin van het seizoen aan om de aandacht daarvoor te vragen.

Paul Stoddart vertelde aan de Britse krant The Sun: "Tot op dit moment is er echter nog niets van waargemaakt en als de belofte niet wordt nagekomen stem ik alsnog tegen het gebruik van traction control. Dat zal hun grote problemen opleveren."

Hij vervolgde: "McLaren-teambaas Ron Dennis vertelde mij dat het de grote teams tientallen miljoenen zou kosten om alles te veranderen als traction control verboden zou worden. Ik stemde toen vóór het behoud van het systeem, ik dacht immers dat ik geholpen zou worden de motorkosten te verminderen. Zij verloren echter hun geheugen en zo moet je geen zaken doen."

"Ik wil niet meer zoveel shit en discussies hebben in de sport, maar zij zijn degene die niet eerlijk doen. Ik wil overleven. We hebben wel geld, maar als we alles moeten betalen aan motoren, dan blijft er geen geld meer over voor de ontwikkeling van onze auto.", aldus Paul Stoddart.

De nieuwe aanval van Paul Stoddart zal ongetwijfeld de komende dagen, als alle teams in Melbourne arriveren, een vervolg krijgen. Paul Stoddart zal niet meer zo populair zijn bij vele teambazen.