Italiaanse clubs spenderen één miljard.

De vijf grootste clubs uit de Serie A hebben vorig seizoen een totaal van 1,2 miljard euro uitgegeven.

Juventus, Internazionale, AS Roma en Lazio Roma besteden dit geld voor de helft aan spelerssalarissen. Deze cijfers zijn vrijdag bekend gemaakt door de Italiaanse krant La Republica. Aan het einde van afgelopen seizoen dreigde er nog een bankroet voor het betaalde voetbal in Italie, in totaal was er een verlies van meer dan één miljard euro de vijf genoemde clubs waren verantwoordlijk voor een kwart daarvan. Lazio Roma kwam uit op een schuld van 472 miljoen terwijl aardsrivaal AS Roma goed was voor 340 miljoen schuld.

Berlusconi, premier van Italie en voorzitter van AC Milan heeft onlangs een wet in het parlement doorgedrukt waardoor clubs kunnen overleven. Ze krijgen tien jaar de tijd om van hun schulden af te komen als deze wet er niet was gekomen zouden veel clubs geen licentie hebben ontvangen voor dit seizoen.

Toch lijkt het erop dat het niet 100% zeker is dat de clubs gered zijn, de wet staat namelijk onder grote druk van de europese commissie die het een niet toegestane vorm van staatssteun vind. Mocht in Brussel beslist worden dat de wet illegaal is dan dreigt het totale betaald voetbal in Italië failliet te gaan.