G14 sleept UEFA voor de rechter

De G14 -een organisatieverbond van Europese topclubs- wil de invoering van de in haar ogen noodzakelijke vergoeding van het afstaan van internationals de UEFA en FIFA via de rechter afdwingen.

De G14 stoort zich aan het feit dat clubs spelers per jaar vaak gedurende lange tijd kwijt zijn. Als de spelers in die periode bovendien kwetsuren oplopen is de rekening voor de club.

Ondertussen wordt op hoog niveau door de Europese commissie en de werkgeversbelangenorganisatie al vergaderd over een mogelijke Europese CAO voor profvoetballers. Daar zou een geschikte regeling in opgenomen kunnen worden.

-
De G14 bestaat nu uit 18 clubs: Ajax, PSV, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Bayer Leverkusen, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, AC Milan, Internazionale, Juventus, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Paris St. Germain, FC Porto. Men overweegt om nog eens zeven andere clubs toe te laten. Feyenoord is eerste reserve voor het lidmaatschap, waarvoor in principe het winnen van europacups een eerste vereiste is (VI).