Simák terug maar kan druk niet aan

Jan Simák, speler van Hannover 96, is terug nadat hij een week spoorloos is geweest.

De speler heeft maandagavond een gesprek gehad met bestuurders van Hannover 96 en Bayer Leverkussen, waarvan hij gehuurd is, over zijn gezondheid en sportieve toekomst.

Simák keerde maandag terug nadat hij vorige week dinsdag vertrokken was naar Tsjechië. Hij had voor die dag een vrije dag gekregen omdat hij naar een notaris in Praag moest, eenmaal in Tsjechië was hij niet meer te vinden. Hierna meldde zijn zaakwaarnemer Christoph Leutrum dat de speler met depressieve buien kampt.

Zondag wist Leutrum de speler op te sporen en mee te krijgen naar Duitsland. 'S avonds was er meteen een gesprek met enkele vertegenwoordigers van beide betrokken clubs en het bureau dat Simák's zaken vertegenwoordigd, hierin gaf de speler aan dat hij zich geestelijk en lichamelijk niet in staat voelt om professioneel voetbal vol te kunnen blijven houden.

Dit werd bevestigd door de internist van Bayer Leverkussen, Karl-Heindrich Dittmar, hij zei dat de speler kampt met een "vermoeidheidssyndroom" en voorlopig niet kan spelen. Wanneer hij wel weer in actie kan komen is niet bekend, de clubs laten hem pas weer spelen als hij eraan toe is.

Simák staat sinds vorig seizoen onder contract bij Leverkussen dat hem dit seizoen verhuurde aan Hannover. Hij heeft Leverkussen 6,5 miljoen euro gekost.