Bruggink maakt debuut tegen Real Madrid

Arnold Bruggink zal zijn debuut maken voor RCD Mallorca in de eerste wedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid.

Bruggink zal niet de enige debutant zijn in die wedstrijd ook David Beckham zal zijn officiële debuut maken maar dan aan de andere kant voor Real Madrid.

Ervaring met Super Cups heeft Bruggink genoeg aangezien hij er in zijn PSV tijd vier van de vijf die hij speelde won, wel zal hij moeten wennen aan het feit dat in Spanje er twee wedstrijden gespeeld worden tegenover in Nederland één.

Real Madrid heeft al zes keer de Spaanse Super Cup weten te winnen met als laatste keer in 2001 toen ze na een 1-1 gelijkspel de returnwedstrijd met 3-0 wisten te winnen, opvallend detail was dat alle drie de goals in de laatste 17 minuten werden gemaakt nadat Zinedine Zidane was gewisseld.

RCD Mallorca heeft pas één keer aan hoeven treden voor de beker maar wist deze toen ook meteen te winnen. In het seizoen 1998/1999 wist de club Barcelona thuis met 2-1 te verslaan en ook in Nou Camp de overwinning weg te halen met 0-1. Dit ondanks een basisplaats voor de Nederlanders Ruud Hesp, Michael Reiziger, Boudewijn Zenden en Philip Cocu. Louis van Gaal zat toendertijd op de bank.

Afgelopen seizoen hebben Mallorca en Real Madrid vier keer tegen elkaar gespeeld, voor de competitie won de uitspelende club iedere keer met 1-5. Voor de Copa Del Rey ontmoetten ze elkaar voor de kwartfinale. Mallorca wist thuis met 4-0 te winnen en in Madrid hielden ze de schade beperkt tot 1-1. In de finale wist Mallorca Huelva te verslaan met 0-3.

Real Madrid heeft de beschikking over de complete selectie , bij Mallorca ontbreekt de spits Samuel Eto'o wegens een blessure.