Mc Ewen wil meer hulp

Robbie Mc Ewen, nu nog nipt leider in de strijd om de groene trui, hoopt op meer steun van bijvoorbeeld ploegen als Telekom.

In de tweede etappe van gister deden Fassa Bortolo en Lotto - Domo het werk. Eenmaal in de straten van Sedan kwam Mc Ewen al op 1 kilometer voor de streep op een goede positie op kop en toen stokte het. Andere teams kwamen er over heen. Mc Ewen: "we kunnen hulp gebruiken van andere sprinterteams zoals dat van Telekom." Mc Ewen reageert vooral om de grote aanwezigheid van klassementrenners voorin. "Ik snap niet wat die er komen doen, zij weten niet waar ze aan beginnen en komen dan ten val. Bijvoorbeeld een regel waarbij bij de laatste vijf kilometer iedereen een tijd krijgt, zou een oplossing zijn."
Team Telekom manager Walter Godefroot: "als Lotto - Domo hulp verwacht is het niet aan ons te reageren. Ons team is niet gebouwd rond een sprinter, een man als Hondo rijdt niet voor Erik Zabel. Zabel mag het alleen doen. Een team zoals dat van Lotto - Domo, dat rond een sprinter is opgebouwd, behoort in de vlakke etappes te werken."


(J. D evich)

Mc Ewen moest ook hulp afslaan van de week. Zo had Alessandro, een restauranthouder uit Roeselare (B), enkele rijders willen voorzien van speciale helmen. De sponsor van de ploeg ging hier echter niet mee akkoord, omdat de afgebeelde kangoeroe op de helm te veel zou afleiden van het sponsorlogo. Mc Ewen betreurde de afwijzing, hij is net als Mario Cipollini iemand die graag afwijkt. Nu droeg hij een effen groene helm en een groene zonnebril.