Jordan op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar het is nu definitief: Deutsche Post heeft de samenwerking met Jordan beëindigd. Hierdoor kan het team van Eddie Jordan op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Dit is een tweede domper na het verliezen van de Honda motoren.

Tot voor kort bleef het team zeggen dat DP aan het team verbonden zou blijven als sponsor. Vandaag werd dus deze melding als verrassing de wereld ingestuurd.

Met het verliezen van DP als sponsor zijn ze ook direct de sponsoring van dochterbedrijven DHL en Danzas kwijt.

"Deutsche Post World Net, en haar andere merken DHL en Danzas, zijn hele goede sponsors geweest en hebben veel bijgedragen tot de ontwikkeling van het team de voorbije jaren", aldus Eddie Jordan. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat ze hun F1-sponsoring stopzetten, maar ik wil hen toch bedanken voor hun steun."

Het was geen verrassing, dus Jordan was al en tijdje op de hoogte van de (financiële) gevolgen van deze beslissing. Daarom is het team al een tijdje aan het zoeken naar nieuwe sponsors.

"We wisten al een tijdje dat Deutsche Post haar sponsoring zou stopzetten en zoals je kan verwachten zijn we dus al een tijdje op zoek naar nieuwe sponsors. Ons team heeft een goede geschiedenis als het op commerciële deals aankomt. Hoewel we niet meteen ons beste seizoen achter de rug hebben, geeft onze zesde plaats in het kampioenschap toch aan dat we zelf in moeilijke tijden tot mooie dingen in staat zijn. Onze overeenkomst met Ford Europa, Cosworth Racing en het ontwerp van onze nieuwe wagen geven ons echter vele redenen om de toekomst toch positief tegemoet te zien."

De nieuwe sponsor en rijders zullen overigens pas volgend jaar bekend worden gemaakt. Het vertrek van DP kan ook een terugkeer van Irvine mogelijk maken overigens. Dit zou samen kunnen vallen met een hernieuwde sponsordeal met Benson & Hedges.