Moreno valt over beschuldigingen

Scheidsrechter Byron Moreno uit Ecuador heeft zich fel uitgelaten over de beschuldigingen van de Italiaanse bond aan zijn adres. De Italianen zijn er stellig van overtuigd dat Moreno is omgekocht, om zo te zorgen dat Italië uit het WK zou worden gestoten. De afgekeurde buitenspel-goal van Tomassi en de rode kaart voor de vermeende schwalbe van Totti sterken hen in deze mening.

In de Chileense krant La Tercera gaf Moreno zijn kant van het verhaal. "De Italianen beschuldigen mij van corruptie, omdat zij in eigen land gewend zijn dat te doen. Hun aantijgingen zijn behoorlijk zwaar, ze moeten nu maar bewijzen dat zij gelijk hebben. Maar de situatie rondom de Koreaan Ahn toont al aan hoe onvolwassen de Italianen kunnen zijn."

Zelf vind Moreno dan ook dat hij een fout-loze wedstrijd heeft gefloten, en dat Italië nu naar excuses zoekt voor hun vroege uitschakeling. "Maar mijn geweten is zuiver", aldus de Ecuadoriaan.

De Italianen blijven echter bij hun stelling. Maldini, Toldo en woordvoerder Ranucci geloven nog steeds in een complot van de scheidsrechters tegen Italië.