[Uitslag] Duitsland - Verenigde Staten

Duitsland - Verenigde Staten 1-0

Ook Duitsland heeft zich na de Brazilianen vanmorgen voor de halve finale geplaatst. Zij versloegen de Verenigde Staten met 1 gemaakt doelpunt. Maar dat ging niet bepaald soepeltjes de Duitsers hadden het dus niet makkelijk. De Amerikanen waren zeker gelijkwaardig aan de Duitsers en maakten het de Duitse verdedigers zeker in deze eerste helft moeilijk. Al in het begin was het Oliver Kahn die ternauwernood een vroege achterstand kon voorkomen. Maar vooral op de inzet van Landon Donovan verrichte Oliver Kahn een knappe redding. De Duitsers groeiden gestaag in de wedstrijd ondanks dat Kahn nog twee maal alles uit de kast moest halen om niet alsnog op achtertand te komen. De openingstreffer kwam toch via Michael Ballack die in kon koppen uit een vrije trap onhoudbaar voor Friedel die net heel even uit balans was.

In de 2e helft speelde Amerika vol op de aanval maar ook nu stond Oliver Kahn keer op keer precies op de goede plek. Eenmaal werd hij zelfs geklopt maar Frings kon de bal van de lijn halen, maar deed dit met zijn hand. De niet best fluitende Hugh Dallas besloot het weg te wuiven. De wedstrijd zakte hierna flink in aangezien de Amerikanen langzaam uitgeput raakten en de Duitsers geen kans zagen de beslissende treffer te maken. Pas tegen het einde kon de VS er nog een slotoffensief uitpersen om alsnog een verdiende gelijkmaker te kunnen maken, en daar kwamen ze nog dichtstbij via de lange Tony Sanneh, die in de 88 minuut hard in het zijnet kopte. Maar dat was aan de verkeerde kant van het doel dus de Duitsers gaan door.

Duitsland Kahn, Linke, Kehl, Metzelder, Frings, Schneider (Jeremies 87'), Hamann, Ballack, Ziege, Neuville (Bode 80'), Klose(Bierhoff 87')

Verenigde Staten: Friedel, Sanneh, Pope, Mastroeni (Stewart 82'), Berhalter, O'Brien, Reyna, Lewis, Donovan, Hejduk(Jones 65'), McBride(Mathis 56')

Scheidsrechter: Hugh Dallas (Schotland)

Geel: Kehl, Neuville, Lewis, Pope, Reyna, Mastroeni, Berhalter

Scoreverloop: Ballack(38')

Toeschouwers: 37.337