Uitslagen wedstrijden zondag 2 juni

Argentinië - Nigeria (1-0)
Vanochtend stond Argentinië tegen Nigeria op het programma. Na het winnen van Senegal en het goede spel van Kameroen, was Nigeria de derde Afrikaanse ploeg die in actie kwam. Er werd veel van ze verwacht en tegen de wereldkampioen van '78 Argentinië beloofe het een mooie wedstrijd te worden. Beide teams begonnen de wedstrijd aanvallend, maar Argentinië was iets overtuigender dan Nigeria. Vooral de combinatie tussen Veron en Ortega werd goed benut en zorgde voor veel gevaar.
Het noodlot sloeg voor Nigeria toe toen Nwanko Kanu met een blessure vlak voor rust het veld moest verlaten.

In het begin van de tweede helft kwam Argentinië met twee bijna-doelpunten van Batistuta en Sorin. Maar Argentinië moest tot de 63e minuut wachten voordat Batistuta de winnende treffer kon maken. Een prachtige kopbal vanuit een corner van Veron. Vlak na het doelpunt was Nigeria de sterkere ploeg, maar ze kwamen niet door de robuste verdediging van Argentinië.

Argentinië: Cavallero, Sorin, Pochettino, Samuel, C. Lopez (46' Gonzalez) Zanetti, Batisuta (81' Crespo), Ortega, Veron (78' Aimar), Placente, Simeone

Nigeria: Shorunmu, Yobo, Babayaro, Kanu (48' Ikedia), Okoronkwo, West, Ogbeche, Okocha, Lawal, Sodje (73' Christopher), Ahahowa

Gele kaarten:
Samuel, Simeone (ARG) Sodje (NIG)

Engeland - Zweden 1-1
Engeland heeft haar eerste wedstrijd in de 'poule des doods' gelijkgespeeld tegen Zweden. De Engelsen waren in de eerste helft duidelijk de beste ploeg, en kwamen dan ook verdiend op voorsprong door een snoeiharde kopbal van Campbell uit een corner van David Beckham.

Zweden wist hier weinig tegenover te stellen. Behalve twee kleine kansjes van Allbäck had de Britse doelman Seaman weinig te doen in de eerste helft. Zijn collega aan de andere kant had het des te drukker, en een tweede goal van Engeland hing in de lucht. Omdat Engeland ondanks het overwicht geen kansen meer kon afdwingen, bleef het slechts bij die ene goal.

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. De Engelsen begonnen nonchalant, terwijl de Zweden juist gebrand waren op de gelijkmaker. Die kwam na 15 minuten in de tweede helft dan ook, toen Alexandersson profiteerde van een enorme blunder van Mills.
Deze gelijkmaker betekende een ommezwaai in de wedstrijd. Waren het in de eerste helft de Engelsen die het spel bepaalden, nu was het spel volledig in handen van de Zweden, die nog enkele kansen kregen op de overwinning, maar Lucic en Larsson faalden in de afwerking.

Toen het einde van de wedstrijd naderde, legden beide ploegen zich neer bij de het gelijkspel, dat voor de Engelsen eigenlijk als nederlaag telt. Met de wedstrijd tegen Argentinië op vrijdag in het verschiet, is de tweede ronde na vanmiddag nog ver weg voor hen.

Scoreverloop: 1-0 Campbell (24'), 1-1 Alexandersson (59')

Engeland: Seaman; Mills, A.Cole, Ferdinand, Campbell; Beckham (Dyer, 64'), Scholes, Hargreaves, Owen; Heskey, Vassell (J.Cole, 74')

Zweden: Hedman; Mellberg, Mjallby, Lucic, Jakobsson; Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Ma.Svensson (A.Svensson, 55'), Allbäck (A.Andersson, 80'), Larsson

Geel: Campbell (Eng); Allbäck, Jakobsson (Zwe)

Spanje - Slovenië 3-1
De wedstrijd begon vrij rustig tot een zeer gevaarlijke corner van
Slovenië. Spanje speelt het eerste halfuur erg voorzichtig wil absoluut hun openingswedstrijd niet verliezen wat ze sinds
'50 niet gelukt is. Zahovic lost voor Slovenië een verwoestend
afstandschot die Cassilas ter nauwernood weg kan stompen.
Spanje dringt een paar keer bijna door de verdedeging heen en
is steeds gevaarlijker waarna Luis Enrique met een mooie dribbel
het strafschopgebied ingaat waarna de bal met hulp van een verdediger bij Raul terrecht komt die daar wel raad mee weet Kort hierna is het rust.

In de 2de helft begint het weer redelijk rustig maar Spanje heeft via Tristan het eerste gevaarlijke schot op doel. Spanje heeft de wedstrijd de 2de helft onder controle op wat kleine kansjes van Slovenië na. Als in de Morientes erin komt krijg hij bijna gelijk de bal aangespeeld in het strafschopgebied en speelt de verdediger uit maar weet het niet af te ronden. Valeron is daarna wel trefzeker voor Spanje en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen. Spanje is gesterkt door de 2-0 maar Slovenië maakt de aansluitingstreffer via Cimirotic die na een mooie actie de bal langs Casillas weet te schuiven. Kort daarna wordt Morientes net over de rand van het strafschopgebied licht aangetikt en de scheidsrechter en Hierro twijfelen niet, en de wedstrijd is gespeeld, eindstand 3-1.

Spanje: Iker Casillas Juanfran(82' Romero), Puyol, Nadal, Hierro, Baraja, Tristan('67 Morientes, Valeron, Raul, De Pedro, Luis Enrique('74 Helguera)

Slovenië: Simeunovic, Milinovic, Galic, Knavs, Novak(77' Gajcer), Ales Ceh, Zahovic(62' Acimovic), Pavlin, Amir Karic, Rudonja, Osterc(56' Cimirotic)

Scoreverloop: 1-0 Raul (44'), 2-0 Valeron (74'), 2-1 Cimirotic (82'), 3-1 Hierro (87')

Geel: Valeron, Karic, Cimirotic.

Paraguay - Zuid-Afrika 2-2
In een matig duel, slaagde geen van beide ploegen er in om drie punten binnen te slepen.
Het eerste echte spektakel kwam pas toen specialist Arce een vrije trap, overigens zonder succes, mocht nemen. De Paraguayanen vonden alles best, en lieten de Zuid-Afrikanen het spel bepalen. 'Bafana Bafana' maakte hier alleen nauwelijks gebruik van, en zo kon het gebeuren dat in de loop van de wedstrijd Paraguay toch gevaarlijk werd.

Vlak voor de rust maakte Santa Cruz (Bayern München) de 1-0, nadat hij al eerder een paar keer voor het doel van Arendse gevaarlijk was geweest. De vrije trap van Arce werd verkeerd ingeschat door de doelman, die Hans Vonk uit de basis hield, en Santa Cruz kon eenvoudig inkoppen.

De tweede helft ging ook weer verder zoals de eerste helft: ongeïnspireerd voetbal en weinig spanning. In de 55e minuut liet eerdergenoemde Arce echter het publiek opveren: met een schitterende vrije trap liet hij de 2-0 aantekenen. Gezien het gezapige spel, leken de Zuid-Amerikanen dicht bij de winst. De spanning kwam alleen snel terug, toen Struway een schot van Teboho Mokoena van richting veranderde: 2-1.

Bij de Zuid-Afrikanen kwam opeens de hoop op een punt weer opzetten, en na een spannende eindfase kwam de bevrijding: de Slowaakse scheidsrechter Michel zag in een buiteling van Zuma een overtreding, en de bijbehorende strafschop werd door Fortune benut.

Scoreverloop: 1-0 Santa Cruz (39'), 2-0 Arce (55'), 2-1 Struway (ed, 63'), 2-2 Fortune (pen, 90')

Paraguay: Tavarelli; Arce, Ayala, Gamarra, Caniza; Alvarenga (Gavilan, 65'), Acuña, Cacares, Struway (Franco, 85'); Santa Cruz, Campos (Morinigo, 74')

Zuid-Afrika: Arendse; Carnell, Radebe, Issa (Mukassi, 27'), Nzama, A.Mokoena; Sibaya, Fortune, T.Mokoena; Zuma, McCarthy (Koumantarakis, 77')

Geel: Caceres, Caniza, Tavarelli, Franco (Par); Issa, McCarthy, Zuma, A.Mokoena (ZAf)