Veel problemen met GTA IV, patch komt er aan

3 december was het Grote Moment dan eindelijk daar: GTA IV zou naar het platform komen waar de game het best tot zijn recht zou komen! De release beloofde verbeterde multiplayer, betere graphics, een uitgebreide video-editor en natuurlijk het gebruik van de geliefde muis en keyboard! Helaas bleek het niet het grote festijn waar iedereen op gerekend had, de game is gelanceerd met zeer veel bugs waar veel mensen last van hebben.

Op het Steam-forum wordt duidelijk wat voor soort bugs er spelen. Van incompatibiliteit met een hele reeks ATi grafische kaarten, een niet-opstartende game, missende textures, problemen met de Rockstar Social Club en Games for Windows-software, belabberde performance, problemen met de gamespeed, niet werkende gamepads en ga zo maar door.

Rockstar is zich gelukkig bewust van de problemen. Inmiddels hebben ze een aantal suggesties gedaan om veel problemen uit de weg te werken, werken ze samen met nVidia en ATi om nieuwe drivers de deur uit te krijgen, hebben ze de grafische instellingen precies uitgelegd en hebben ze inmiddels hun eerste patch af.

De patch ligt op dit moment bij Microsoft voor Games for Windows-certificatie, hij wordt dus binnen enkele dagen verwacht. De patch zal helaas niet alle problemen in één keer oplossen, in ieder geval wordt de video editor verbeterd, wordt er efficiënter omgegaan met geheugen, worden DirectInput gamecontrollers nu ondersteund en is de performance van particles en spiegels verbeterd.


Eén van de meest voorkomende problemen: missende textures.