Moore heeft SEGA-hardware de das om gedaan

Bijna tien jaar geleden was Peter Moore, die nu de baas is over de EA Sports divisie, werkzaam bij SEGA. Hij werd aangetrokken om de launch van de Dreamcast te managen. Niet lang daarna kondigde SEGA aan dat het bedrijf zich terugtrok uit de hardware branche en zich voortaan op software zou focussen.

Hoewel het logisch is aan te nemen dat de Japanse leiding van het bedrijf besloten heeft tot deze drastische stap, claimt Moore wat anders in een interview met The Guardian. "On January 31, 2001, we said Sega is leaving hardware--somehow I got to make that call, not the Japanese. I had to fire a lot of people; it was not a pleasant day," aldus Moore in het betreffende interview.

Volgens Moore was het enige alternatief om nog één maal een console te lanceren met de kans dat het bedrijf helemaal falliet zou gaan als deze console ook geen succes zou worden. Dit risico was wel heel erg groot en dus zat er niets anders op dan stoppen met de ontwikkeling van hardware. "So we licked our wounds, ate some humble pie and went to Sony and Nintendo to ask for [development] kits".