Iwata: "Friend codes zijn niet perfect"

Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om een vriend in elkaar te slaan/schieten/racen over het internet met een Wii weet wat een gezeik het altijd is met de friend codes. Bij iedere game zijn ze weer anders, het is compleet onduidelijk welke code van wie is en het staat het snel opstarten van een potje vol spanning en sensatie gruwelijk in de weg.

Gelukkig denken ze er daar bij Nintendo net zo over, al lijkt het dat het systeem vooralsnog zal blijven bestaan. Aan het woord is Satoru Iwata, Nintendo's president:

Allereerst, ik denk niet dat het huidige systeem met de friend codes perfect is. Maar, als het gaat om een online wereld waar je contact kunt leggen met iedereen zonder restricties, dan zou ik als vader mijn dochter niet toelaten in die wereld. Dus voor Nintendo, al helemaal voor de mensen die nog nooit in contact zijn gekomen met online video games, is het denken we erg belangrijk dat we een wereld neerzetten waarin we kunnen garanderen dat er geen intimidatie zal zijn van beginnelingen, en we willen de veiligheid om dit te kunnen waarborgen. Dus we zullen dit continu in de gaten houden zodat we Nintendo's omstandigheden kunnen verbeteren, terwijl mensen nog steeds vrij en veilig kunnen communiceren over het internet.


Satoru Iwata