Steven Spielberg presenteert Boom Blox

Steven Spielberg is natuurlijk bekend van films als Schindler's List, Saving Private Ryan en Jurassic Park. In de game-industry heeft Spielberg ook al enige tijd interesse, iets wat concrete vormen aannam met The Neverhood.
Voor de Nintendo Wii heeft Spielberg het ontwikkelen weer eens opgepakt. Een team van ontwikkelaars mochten korte, verslavende spelletjes maken die gericht waren op het gebruik van de Wii-mote. Hiermee wilde Spielberg eens verkennen welke gameconcepten wel werken en welke niet. Opvallend was dat sommige ideeën op papier geweldig bleken, maar in de praktijk niet leuk waren. Tegelijk waren er games die op papier niet levensvatbaar leken, maar in de praktijk erg leuk bleken te zijn. De leukste games zullen begin 2008 uitgebracht worden in de vorm van Boom Blox.

Tijdens de komende GDC zal Louis Castle van EA uitleggen welke concepten wel werkten en welke niet. Tevens zal hij ingaan op hoe het project van een games workshop evolueerde naar een volwaardig productie-proces die aan vrijwel elke standaard van EA voldeed.