THQ legt Avatar achievements uit

Er was nogal wat gerommel rond Avatar: The Last Airbender - The Burning Earth. Deze 360 game maakte het namelijk mogelijk om binnen enkele minuten alle achievements met de bijbehorende 1000 Gamer Points te pakken te krijgen door in het begin van het spel een lange combo te maken. Hoe het allemaal precies inelkaar steekt kan je hier lezen.

Volgens Jon Cartwright, director of production, waren ze bij THQ niet verbaasd dat de achievements zo snel werden gehaald. Volgens hem is de game ook bedoeld voor kinderen, en niet voor volwassenen. De ontwikkelaars richtten zich op jonge kinderen die blij zijn met het halen van hun eerste achievement, niet op volwassen gamers die alles proberen om zo snel mogelijk de achievements te halen.
We weren't overly surprised that adults could get the Achievements as quickly as they did. [...] But again, we�re not targeting that gamer. We tried to focus on the thrill a young kid would get when he/she receives his/her first Achievement.
Vervolgens legt Cartwright uit dat het niet alleen het idee van THQ is, maar dat het allemaal in overleg is gegaan met de marketingpartners en Microsoft zelf.