[update]Beelden "Zero-G" omgeving Crysis

Van de first person shooter Crysis zijn weer wat nieuwe beelden opgedoken op youtube. De beelden tonen de binnenkant van het buitenaardse ruimteschip alwaar er geen zwaartekracht heerst. Deze omgeving is er één van vier soorten omgevingen in deze first person shooter. De andere omgevingen zijn het tropische eiland, het bevroren deel van het eiland en de Amerikaanse oorlogsvloot.

Crysis draait om een object dat neerstort op een eiland voor de kust van Noord-Korea ergens in de nabije toekomst. Jij gaat als lid van de Amerikaanse Delta Force elite-eenheden erheen om de situatie te onderzoeken. Bij aankomst kom je erachter dat het Noord-Koreaanse leger hetzelfde idee had en dat het object geen meteoriet maar het ruimteschip is dat je in de video ziet. Dit ruimteschip is druk met de aarde te terraformen naar een klimaat dat leefbaar is voor de aliens.

Het is aan jou om allereerst de Noord-Koreanen en vervolgens de aliens te stoppen samen met de rest van het Delta Force team. Dit doe je niet alleen met een paar gewone wapens op zak. Je krijgt tevens de beschikking over een pak dat je buitengewone krachten geeft. De speler kan switchen tussen extra kracht, extra bepantsering, extra snelheid of onzichtbaarheid bij het pak om zo een voordeel te verkrijgen boven de vijanden.

Crysis moet nog dit jaar verschijnen voor de PC.

[update]
Op GamesRadar vinden we een aantal (super) high-res screenshots van de game speciaal voor vosss en tevens een nieuwe preview. De preview biedt niet enorm veel nieuwe info, maar toch een paar kleine dingetjes. Zo laat de preview weten dat je in Crysis elk object kleiner dan een auto zal kunnen optillen (mits je pak in strength-modus staat) en daarmee zal kunnen slaan. Alles kleiner dan een boom kan je in je linkerhand houden, zo kun je dus iemand afwisselen slaan met z'n eigen helm en hem beschieten. Ongetwijfeld een feitje waar Jack Thompson wild van wordt.

Verder nog wat info voor de mensen die willen weten wat er voor nodig gaat zijn om Crysis op de hoogste settings te draaien. Volgens Cevat Yerli, de CEO van Crytek, zal een PC met een E6600, 2GB RAM en een 8800GTS 640MB de game op ultra-settings kunnen draaien. In welke resolutie liet hij niet weten. Verder legde hij nogmaals de nadruk op het hebben van 2GB RAM, volgens hem zou 1GB geheugen te weinig zijn om een dermate grote spelwereld in te laden.

De hele preview lees je hier.