GTA IV details

Je zou er haast moe van kunnen worden. De fixatie op Grand Theft Auto IV sinds de trailer uitkwam is nog steeds erg groot. Als gevolg hiervan raakt iedereen opgewonden van de meest miniscule feitjes die Rockstar loslaat van hun langverwachte game. Alhier weer een aantal weetjes en features for your enjoyment. Pas alleen op dat je niet té opgewonden raakt.

- Water en het weer hebben een impact op de gameplay. Zo zal een auto zich anders gedragen als het regent of waait. En zal rennen tegen de wind in ervoor zorgen dat je langzamer gaat dan normaal.

- Niko, de hoofdrolspeler, heeft een leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar.

- De straten worden onder andere bevolkt door bussen, waar je tevens gebruik van kunt maken. Ook zullen de straten overdag veel drukker zijn dan 's nachts.

- Als de politie je te pakken krijgt zullen de gevolgen zeer groot kunnen zijn. Dit omdat je als Niko een illegale immigrant bent en tevens een crimineel verleden hebt.

- Liberty City zal een behoorlijke omvang hebben. Als je te voet van de ene naar de andere kant loopt, zal dit ruim een uur duren.

- De camera kan met de rechter analoge stick bestuurd worden. Zo zul je tijdens het autorijden de camera om de auto heen kunnen laten draaien en zullen er vier verschillende camerastandpunten zijn, waaronder een first person view tijdens het rijden.