Racegames even 'gevaarlijk' als shooters?

Er was bij onze buren al veel ophef over de zogenaamde 'Killerspiele', maar nu zijn ook racegames uit de gratie. Volgens recent Duits onderzoek kan het intensief spelen van racegames namelijk levensgevaarlijk zijn. De Ludwig-Maximilians-Universität München en het Allianz Zentrum für Technik hebben een proef uitgevoerd waaruit dit bleek. 57 personen tussen de leeftijd van 19 tot 35 jaar moesten racegames spelen en vervolgens werd onder andere hun reactiesnelheid gemeten.

De reactiesnelheid neemt na het spelen van dergelijke games alleen maar toe zou je denken, maar de resultaten geven een ander beeld. De testpersonen reageerden juist langzamer, gemiddeld meer dan een seconde trager dan normaal(!). Ook het rij gedrag werd riskanter, hoe meer er gespeeld was des te groter was het aantal ongelukken.

Het werpt wel enige vragen op hoe het mogelijk is om lager te scoren (met name qua reactiesnelheid) op een rijsimulatie, na het spelen van racegames.

Natuurlijk zouden de Duitsers geen Duitsers zijn als er niet meteen een voorstel voor het verbieden van street-racinggames werd ingediend. Het verbod moet gelden voor kinderen onder de zestien, al zou het misschien verstandiger zijn om de spellen te verbieden voor mensen vanaf achttien jaar, de leeftijd dat je daadwerkelijk auto mag rijden.



Need for Speed is een van de schuldigen