Games worden volwassen

Gamen is niet meer alleen voor kinderen, gamen is tegenwoordig voor iedereen. Uit onderzoek onder Amerikaanse internetters is gebleken dat één op de drie een console bezit, en 16 procent bezit een handheld. Deze gamers zijn voor het merendeel getrouwd (71%) en hebben één of meerdere kinderen (66%).

"As game consoles have become increasingly sophisticated, families have incorporated them into their centralized home media centers, which include the television, digital recording device, digital music player and the PC," aldus Carolyn Creekmore die het onderzoek uitvoerde.

Microsoft en Sony spelen in op deze verandering door hun consoles in de markt te zetten als multimedia apparaten waarmee niet alleen games kunnen worden gespeeld, maar ook muziek geluisterd kan worden en films en foto's gekeken kunnen worden. Nintendo gooit het over een andere boeg met een specifiek game-apparaat dat vooral de grote groep non-gamers aan moet gaan spreken.

Analisten voorspellen dat de generatie die opgegroeid is met de oude Japanse consoles, games zullen introduceren bij hun kinderen. Deze "Nintendads" zijn een grote doelgroep van de Wii.