Koei komt met Wii game Opoona

De Japanse ontwikkelaar Koei heeft de pers het spel Opoona aangekondigd. De game wordt ontwikkeld voor de Wii en komt uit op een nog bekend te maken datum. Het spel zal niet draaien om het beroemde Zelda paard Epona, maar om het bolle mannetje Opoona, een afstammeling van de beroemde Cosmo Guards. Op een gezellig bezoek aan de planeet Landroll raakt hij gescheiden van zijn familie en hier gaat het mis. Hij vindt zijn ouders terug in het ziekenhuis en ontdekt dat zijn broer en zus verdwenen zijn. Opoona kennende gaat hij natuurlijk meteen op onderzoek uit.



Om erachter te komen wat er nou precies gebeurd is en om je broer en zus terug te vinden moet je als Opoona verschillende kolonies bezoeken. Je krijgt toegang tot deze plaatsen door bijvoorbeeld als reddingswerker, idool of detective aan de slag te gaan en zo vergunningen te krijgen.

Aan de game zullen verschillende ontwikkelaars van de Dragon Quest serie meewerken en de muziek zal gedaan worden door de componist van Final Fantasy.

Het spel zal géén gebruik maken van de Wii-mote, maar volledig bestuurd worden met de Nunchuck. In de gevechten in het spel kun je met de Nunchuck projectielen op de vijanden gooien en de baan hiervan beïnvloeden door met je controller te bewegen.