Jack Thompson in Mortal Kombat Armageddon

Binnenkort kunnen we genieten van Mortal Kombat Armageddon, naar verluidt de laatste in de huidige verhaallijn. Met de complete cast van alle Mortal Kombats (je kunt uit meer dan 60 vechtersbazen kiezen) zou je denken dat er meer dan genoeg vlees in het spel zit om je vuisten op kapot te slaan.

De makers vonden echter van niet en programmeerden een Kreate-A-Fighter-mode in het spel. Hiermee kun je je eigen fighter samenstellen, special moves en kleding geven. Net als bij andere games met een custom character creator verschijnen er op diverse internet-sites zogenaamde recepten om celebrities na te maken in het spel.

Gaming Target heeft een lijstje opgesteld met beroemdheden als Hulk Hogan, Jason Voorhees, Ashley "Ash" Williams en... Jack Thompson! En daar is laatst genoemde verre van blij mee.
In een e-mail naar Midway en diverse media schrijft Thompson het volgende:

"It has today come to my attention that the newly recently [sic] Mortal Kombat: Armageddon contains an unauthorized commercial exploitation of my name, photograph, image, and likeness within the game. You are commanded to cease and desist immediately from the distribution of this game because of this unauthorized, illegal content."



De reactie van Midway is onbekend, maar een soortgelijke zaak diende niet al te lang geleden toen Marvel Cryptic daagde voor het ontwikkelen van een tool die het toeliet om Marvel-karakters in City of Heroes en City of Villains na te maken. Aangezien Marvel en Cryptic tot een schikking wisten te komen, is er nog geen precedent voor dit soort zaken.