Cryptic en Marvel slaan handen ineen

Stonden ze niet zo heel erg lang geleden nog als twee vechthonden tegenover elkaar, nu gaan Marvel en Cryptic samenwerken. Cryptic kreeg last met Marvel omdat hun game City of Heroes het de spelers toestond om karakters te maken die wel heel erg op sommige Marvel-helden als Hulk, Wolverine en Silver Surfer leken.



Marvel lijkt eieren voor z'n geld gekozen te hebben, en besloten om van de kennis en kunde van Cryptic gebruik te maken. Cryptic en Marvel gaan namelijk een Marvel-MMORPG maken, getiteld "Marvel Universe Online". Spelers zullen niet met Cyclops, Captain America of Punisher kunnen spelen, maar deze herkenbare personages in de gamewereld ontmoeten, net zoals in World of Warcraft dat het geval is met bekenden uit de Warcraft-RTS-games. Ook de bekende supervillains uit de Marvel-comics zullen hun opwachting maken. Bereid je dus voor op een potje matten met Dr Doom, Dr Octopus, Galactus en Apocalypse.

Bovendien maakt MUO gebruik van het splinternieuwe Live Anywhere concept van Microsoft waardoor Xbox360-bezitters en PC-gamers in dezelfde gamewereld rond kunnen lopen.

Wanneer de Marvel- en MMORPG-adepten het Marveluniversum kunnen betreden is niet bekend gemaakt.