Amerikaanse Wii Conference

Momenteel is de Amerikaanse Wii conference bezig in New York City, daar zijn een aantal nieuwe dingen naar buiten gekomen, waarvan het merendeel bevestigingen van eerdere berichten van vandaag. Zo zal de Wii zijn wereldwijde debuut maken in de Verenigde Staten op 19 november van dit jaar. Er zal één kleur console beschikbaar zijn, te weten wit, en dit pakket, dat tevens Wii Sports bevat zal over de toonbank gaan voor $249,99. Voor de rest is de inhoud exact hetzelfde als in Japan, enkel Wii Sports verschilt, wat geruchten over 2 Wiimotes/Nunchucks ontkracht.

Wil men los controllers bijkopen dan is men voor de Wiimote $39,99 kwijt en voor de nunchuck moet men $19,99 betalen. Ook is bevestigd dat Nintendo's games voor $49,99 verkocht zullen worden, iets wat gelijk is aan de games die Microsoft uitgeeft voor de Xbox 360 en aan bijvoorbeeld Gamecube games. Prijzen voor 3rd party titels zouden net zoals bij de Xbox 360 liggen op $59,99. Ook de Virtual Console prijzen, $5 voor NES, $8 voor SNES en $10 voor N64 blijken juist te zijn. Onder andere Super Mario 64, Super Mario World, Donkey Kong en the Legend of Zelda zullen beschikbaar zijn op de virtual console bij launch.

Nintendo bevestigde naast Virtual Console launchgames ook een groot aantal gewone games voor launch, onder andere de volgende games zullen op 19 november hun opwachting maken: The Legend of Zelda: Twilight Princess, Excite Truck, Trauma Center, Madden 07, Need for Speed: Carbon, Elebits, Super Monkey Ball Banana Blitz, Metal Slug Anthology, Rayman: Raving Rabids, Red Steel, Barnyard, Cars, Avatar, Blazing Angels, Far Cry: Vengeance.

Ook kunnen Amerikaanse gamers kort na de Japanse launch op 2 december uitkijken naar de allereerste online game voor de Wii, Pokemon. Mensen die uitkeken naar Metroid Prime 3 zullen echter helaas geduld moeten hebben, want men maakte bekend dat deze game is uitgesteld tot ergens in 2007.

Wat betreft features van de console zelf is het meeste al onthuld vanochtend op de Japanse conference. Wel werd nog onthuld dat de picture viewer van de Wii ook filmpjes af kan spelen en dat men zal moeten betalen voor de Opera internetbrowser op het platform.

Als laatste nog een minder positief nieuwtje voor de mensen die uitkijken naar de Cube versie van The Legend of Zelda: Twilight Princess: De game verschijnt niet tegelijk met de Wii versie op 19 november maar zal pas op 11 december verkrijgbaar zijn.